Автор Макс Мельник 16:53 Кримінал, Новини

За три роки «зникли» 1,2 млн бюджетних гривень: на Вінниччині засудили лише бухгалтерку відділу освіти

Протягом майже трьох років бухгалтерка відділу освіти нараховувала «зайві» гроші та переводила їх на банківській рахунок, і ніхто не звертав уваги на зникнення чималих сум. Не бачили, не помічали… Саме такий висновок можна зробити з матеріалів по справі жінки. Вирком Томашпільского райсуду її засуджено до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, у суді доведено винуватість бухгалтерки у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2, 3, 4 ст. 185, ч. ч. 2, 3, 4 ст. 358 КК України (крадіжка вчинена у великих розмірах в умовах воєнного стану та підроблення документів).

«За результатами розгляду та оцінки наданих прокурором у ході судового розгляду доказів підсудну визнано винуватою у вчиненні інкримінованих їй злочинів», – йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що зловмисниця, працюючи бухгалтером відділу освіти однієї з селищної ради Тульчинського району, протягом червня 2019 року – березеня 2022 року, привласнила майже 1 млн 200 тис. грн державних коштів, якими в подальшому розпорядилась на власний розсуд.

Не керівник відділу освіти, не головний фінансист ради, ні її очільник навіть не здогадувались, що з бюджету зникають гроші. Хоча коли бюджет приймають депутати на сесії, то прописують призначення кожної копійки. Але тут не помічали протягом трьох років. А ж поки…

Підсудна зізналась, що власноручно, без відому та дозволу керівництва відділу, вносила до електронної системи завідомо неправдиву інформацію, яка полягала в нарахуванні на її банківський рахунок грошових коштів з державного бюджету. І прокурор і суд у це повірили. Або ні, але доказів зворотного не було.

Про повернення державі завданих збитків у розмірі майже 1 млн 200 тис. грн наразі не йдеться.

Вирок не набрав законної сили.

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Close Search Window