Автор Олеся Рудницька 15:04 Життя, Новини

У Вінниці анонсують відкриття виставки «Експедиція країною мистецтв»

До 25-річчя художнього відділення Вінницької дитячої музичної школи №2 заклад опівдні 29 жовтня презентує виставку «Експедиція країною мистецтв».

Про це повідомляє Вінницький обласний краєзнавчий музей

«Запрошуємо на відкриття виставки учнів художнього відділення Вінницької дитячої музичної школи №2, з якою музей пов’язує багаторічна співпраця. Школу було відкрито у 1976 році, а на порозі ХХІ століття у закладі розпочалась діяльність художнього відділення, тож майже 25 років під проводом творчих і чуйних педагогів триває «Експедиція країною мистецтв» юних талановитих вінничан», – йдеться у повідомленні.

У експозиції можна побачити близько 80 робіт у різних техніках і жанрах, створених протягом кількох років за порадами викладачів відділення Оксани Анатоліївни Кульчицької, Марини Олександрівни Юрченко, Вікторії Олександрівни Литвак, Оксани Олександрівни Верхової-Єднак. Учні відділення є призерами численних конкурсів з образотворчого мистецтва в Україні та за кордоном, вони беруть участь в міських та обласних мистецьких заходах, зокрема, у проєкті Вінницького обласного краєзнавчого музею «Моя дещиця: громадянські практики в музеї».

Значні творчі результати продемонстровані у декоративному живописі Каріни Слотюк, Дар’ї Мосохи, Каріни Расулової, Софії Мошноріз, Яни Новотарської, Яни Постемської, Вікторії Кравчук, Яни Мазуренко та інших, у декоративній просторовій пластиці Вероніки Ящук, Софії Панасюк, Марії Дземух, Дмитра Поліщука, Костецького Владислава, Софії Колногозюк, Петра Новікова, Даші Якубенко, Софії Хоменко, Ярослава Смаля, Аліси Білостенної, Насті Гелети.

Художник не має бути осторонь подій, які відбуваються в країні – серія робіт присвячена нашим доблесним воїнам за авторства Єви Ткачук, Катерини Сороки, Оксани Опанасенко, Валерії Кривцової, Софії Колногозюк, Анастасії Зябченко.

Викладачі так визначають своє завдання у наш час: «Ми мріємо, аби дитинство наших учнів було щасливим, райдужним та безхмарним. На жаль в Їхнє життя увірвалась війна. Але кожна дитина має талант, який необхідно плекати та розвивати. Нашими помічниками є батьки, які допомагають дітям навчатись, а нам треба прокласти їм дорогу у світ прекрасного».

Visited 30 times, 30 visit(s) today
Close Search Window