Автор Ігор Заіковатий 17:45 Війна, Кримінал, Новини

У ДБР прокоментували розслідування за фактом поранення хлопчика під час відбиття атаки «шахедів»

У різних виданнях з’явилась суперечлива інформація щодо розслідування за фактом поранення неповнолітнього під час спроби знищення ворожих повітряних цілей військовими. Писали про такий факт як у Хмельницькій, так і у Вінницькій областях. У ДБР пояснили деталі.

Сьогодні різні видання вказували на різні регіони, в яких нібито стався прикрий випадок. Приміром «РІА Мелітополь» на своєму телеграм-каналі зазначали саме Вінниччину. Хоча на сайті видання матеріал був відсутнім.

У пресслужбі теруправління ДБР у Хмельницькому спростували інформацію, запевнивши, що по Вінниччині відсутнє таке провадження.   

Пізніше у Бюро оприлюднили відомості щодо розслідування на Хмельниччині з приводу інциденту, який стався 27 серпня.

«Подія мала місце наприкінці серпня 2024 року під час чергової атаки росіян. Близько 10:30 в одному з населених пунктів Хмельницької області 12-річний хлопець, перебуваючи у своєму подвір’ї, отримав поранення із кулемета. Саме в цей час мобільні групи військових із різних військових формувань та частин здійснювали спроби збиття БПЛА. В результаті, юнак отримав рвану рану правого стегна. Наразі його життю нічого не загрожує.

Тривають необхідні слідчі дії, вивчаються усі обставини події, призначено ряд необхідних експертиз, в тому числі встановлюється і траєкторія польоту кулі.

Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 414 КК України)», – йдеться у повідомленні ТУ ДБР.

Visited 12 times, 12 visit(s) today
Close Search Window