Автор Макс Мельник 16:10 Конфлікти, Новини

У Вінницькій обласній прокуратурі розповіли про кількість працюючих пенсіонерів та інвалідів

Паралельно з «мільйонерами з МСЕК» певного розголосу в Україні набула тема пенсій прокурорів, зокрема за інвалідністю. У медіа опублікували дані по окремим персонам, які у доволі молодому віці стали інвалідами, працюючи на «поважних» прокурорських посадах. NaПарижі лише навів, які пенсії отримують працівники Вінницької обласної прокуратури.

Наразі у Вінницькій обласній прокуратурі оприлюднили офіційну інформацію щодо цього «питання».

«У зв’язку із суспільним резонансом та запитами медіа щодо інформації про отримання пенсій та груп інвалідності працівниками органів Вінницької обласної прокуратури, інформуємо.

На сьогодні органи прокуратури Вінницької області (це – апарат обласної прокуратури та 7 окружних прокуратур) налічують 392 працівники, з них – 283 прокурори.

Серед загальної кількості працівників групу інвалідності мають 11 осіб, з них: 5 прокурорів, які готові добровільно пройти повну перевірку та за необхідності повторно медико-соціальну експертну комісію; 2 державні службовці та 4 робітники (водії та прибиральниці).

Серед керівного складу – очільників обласної й окружних прокуратур та їхніх заступників – осіб з інвалідністю немає.

Не відповідає дійсності поширена окремими медіа інформація про те, що пенсію за інвалідністю отримує перший заступник керівника Вінницької обласної прокуратури Гайворон Василь Миколайович, – він отримує пенсію на підставі Закону України «Про прокуратуру» за вислугою років (25-річний стаж).

Загалом в органах Вінницької обласної прокуратури виплати за вислугою років отримують 41 прокурорський працівник», – йдеться у повідомленні.

Visited 7 times, 7 visit(s) today
Close Search Window