Автор Олеся Рудницька 12:15 Війна, Місто, Новини

Вінниці запрошують на фотовиставку «Хроніки евакуації»

У холі Вінницької міськради 18 жовтня представлять фотовиставку «Хроніки евакуації». Її  присвячено евакуації мирних жителів від Благодійного фонду «Схід SOS».

Про це повідомляє «Затишно Space м.Вінниця».

Евакуаційні команди фонду «Схід SOS» поділились кадрами з Дніпра, Покровська, Краматорська, Бахмута, Херсона, Лимана, Авдіївки тощо. З 18 жовтня по 1 листопада вінничани матимуть можливість відвідати фотовиставку, що розповідає історії евакуації цивільних українців.

«Ці кадри показують, як команди приходять на допомогу тим, хто не може виїхати самостійно, та довіру найціннішого людям, що вже врятували життя сотням тисяч українців. Знімки безмовно розповідають про жах втрати домівки, водночас з того моменту розпочинається величезна робота з супроводу, пошук місця проживання та тих, хто турбуватиметься про евакуйованих», – зазначають організатори.

«На цих світлинах лише маленька частина історій команд евакуації. За цей період ми доторкнулися до тисяч знедолених людей, що потребували опіки та порятунку, багатьом із них вдалося допомоги», – зазначив координатор евакуаційного напряму Ярослав Корнієнко.

На одному з фото буде представлена історія Ігоря Баликова – це український художник і різьбяр по дереву. 9 жовтня 2023 року ми врятували його разом із 2 собаками та 35 картинами з села Ольгівка (Бериславський район).

Нагадаємо, фонд допоміг виїхати з небезпеки понад 88 000 особам, більше ніж 12 000 із них – представники маломобільних груп населення. Записатися на евакуацію можна від понеділка по суботу (8:00-18:00): 0800 332 614.

Виставка «Хроніки евакуації» реалізована в межах проєкту «Підтримка постраждалих внаслідок війни вразливих груп населення та жителів віддалених територій України» за фінансової підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine).


Visited 20 times, 1 visit(s) today
Close Search Window