Автор Макс Мельник 10:55 Кримінал, Новини

Вінничанин намагався через «шпаринки» на кордоні організувати виїзд військовозобов’язаного

Вінничанину повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України до Молдови. За версією слідства, в Ямпільському районі 34-річний чоловік був чудово обізнаний про «шпаринки» на кордоні та налагодив «трафік», а вартість мандрівки в один кінець коштувала «клієнтам» 90 тисяч гривень.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, чоловік зібрав групу, яка допомагала у реалізації переправляння. А знання способів та порядок здійснення охорони кордону дозволяли працювати з результатом.

Наразі слідству відомо про один випадок. Організатор доставив «туриста» до прикордонного села та проінструктував, як непомітно перетнути кордон. Обох затримали правоохоронці у прикордонній зоні. «Туроператору» нині інкримінують правопорушення за ч. 3 ст. 332 КК України. Судом до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Прокуратура не погодилась із зазначеним запобіжним заходом та подала апеляційну скаргу на ухвалу суду.

За вказаний злочин передбачено покарання до 9 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

Visited 13 times, 1 visit(s) today
Close Search Window