Автор Олеся Рудницька 18:15 Місто, Новини

Через петицію у Вінниці хочуть перейменувати вулицю на честь юного захисника Олега Смірнова

Вінничанка Маріам Ігнатова 3 жовтня опублікувала петицію до міськради з пропозицією назвати вулицю ім’ям юного захисника Олега Смірнова, який загинув на Херсонщині минулого року. Вона пояснює, що можна перейменувати навіть 1 Київський провулок, на якому проживав воїн. Наразі петиція набрала дві третини від необхідних для розгляду підписів.

Олег навчався у ліцеї №29, був переможцем міського турніру з важкої атлетики, регулярно відвідував дитбудинки з подарунками для малечі з обмеженими можливостями і притулки для тварин. Був пристрасним вболівальником ФК “Нива Вінниця” і брав участь у футбольних заходах.

«На початку повномасштабного вторгнення Олег багато тренувався та вступив у Товариство сприяння обороні, бо не міг сидіти склавши руки. Як тільки йому. виповнилось 18 років, він долучився до добровольчого формування “Реванш”, у складі якого і виконував бойові завдання на різних напрямках фронту.

Олег пішов на фронт зовсім юним, проте мав неаби яку хоробрість, наполегливість та вольове бажання захищати майбутнє усіх українців. Олег пішов від нас 14.07.2023, загинувши в Херсонській області. Нагороджений за особисту мужність відзнакою Головного управління розвідки Міністерства оборони України «За мужність при виконанні спецзавдання», – зазначає авторка петицію, пояснюючи, що він за свідому громадську позицію і людяність заслуговує бути вшанований рідним містом!», зазначає авторка петиції.

Наразі петиція зібрала дві третини від потрібних електронних підписів.

Visited 7 times, 7 visit(s) today
Close Search Window