Автор Макс Мельник 10:02 Війна, Кримінал, Новини

Керівнику сервісного центру на Вінниччині, якого підозрюють в організації переправляння чоловіків за кордон, визначили розмір застави

У Вінницькому міськсуді розглянули клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для підозрюваного в організації незаконного переправляння чоловіків призивного віку за кордон. Суд обмежився визначенням розміру застави.

Нагадаємо, як раніше писав NaПарижі, що у Вінниці СБУ затримала посадовця сервісного центру за підозрою в організації незаконного перетину кордону. Мова йде про керівника Тульчинського територіального сервісного центру МВС Іллю Орочинського. 

Посадовцю інкримінують правопорушення по ч. 3 ст. 332 КК України.

«Судом встановлено, що підозрюваний під час особистої зустрічі з особою, яка діяла під контролем правоохоронних органів, повідомив про можливість організації схеми переправлення через державний кордон поза офіційними пунктами пропуску.

Повідомивши про умови, вартість, місце та спосіб переправлення через державний кордон, підозрюваний запропонував особі, яка діяла під контролем правоохоронних органів, забезпечувати пошук охочих скористатися їхніми послугами, отримувати від  них грошові кошти та допомагати з іншими питаннями. Сума грошової винагороди складала 12 000 Євро», – йдеться у повідомленні суду.

Підозрюваний був затриманий правоохоронними органами у ході спеціального слідчого експерименту під час передачі грошових коштів та обговорення деталей незаконного переправлення через державний

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами судових розглядів, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та визначив заставу у розмірі 242 240 гривень.

Visited 137 times, 137 visit(s) today
Close Search Window