Автор Макс Мельник 11:22 Кримінал, Новини

До суду у Вінниці передали справу про «мертві душі» ексдиректорки бібліотеки

У Вінниці слідчі передали до суду матеріали щодо 60-річної посадовиці, яку звинувачують у тому, що працевлаштувала жінку заради трудового стажу, а та жодного дня не відвідувала робочого місця, хоча нарахування заробітної плати відбувались протягом чотирьох років.

Нагадаємо, на початку вересня голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий звільнив директорку бібліотеки Ларису Сеник, яка стала фігуранткою кримінального провадження. Посадовиця очолювала обласну бібліотеку ім. Отамановського.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області та пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, на підставі підроблених документів «формальній» працівниці нараховувалась заробітна плата на банківську картку, до якої колишня керівниця мала доступ. Своїми протиправними діями з 2019 по 2022 рік фігурантка розтратила понад 470 тис. грн бюджетних коштів. Зловживаючи своїм службовим становищем, правопорушниця створила всі умови для фіктивного працевлаштування співробітниці та особисто затверджувала табель про нібито відпрацьовані робочі дні.

Жінці інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, вчиненій в умовах воєнного стану та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України). Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Visited 144 times, 144 visit(s) today
Close Search Window