Автор Олег Верлан 10:07 Війна, Кримінал, Новини

У Вінниці затримали голову ОСББ, яка з 2022 року вела антиукраїнську діяльність

У Вінниці викрили чергову проросійську інтернет-агітаторку. Жінка створила сторінку в «Однокласниках» для поширювання контенту антиукраїнського змісту та вихваляння кремлівського диктатора Путіна. Про окупантів, які знищують українські міста, вона писала як про тих, хто «несе мир». До 64-річної вінничанки завітали співробітники СБУ та поліції, а у її телефоні та ноутбуці виявили матеріали, які підтверджують підривну діяльність.   

Про це повідомляють пресслужби УСБУ у Вінницькій області, Вінницької обласної прокуратури, обласного главку поліції.

Очільниця ОСББ, колишня працівниця міської ради, уродженка Росії тривалий час – від початку повномасштабного вторгнення – займалась розповсюдженням прокремлівських поглядів та відкрито закликала до знищення рашистами України.

Жіночка у червоному халаті на фото чекала на приход окупантів у Вінницю, і не приховувала своїх поглядів.  

Ініційовані спецслужбою експертизи підтвердили протиправний характер дій зловмисниці.

Наразі за матеріалами Служби безпеки фігурантці повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

• ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів із закликами до повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади);

• ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);

• ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

• ст. 436 (пропаганда війни);

• ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників вчинене повторно).

Вирішується питання обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

За вчинене їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Visited 107 times, 1 visit(s) today
Close Search Window