Автор Олег Верлан 09:48 Війна, Новини

У небі над Вінниччиною сили ППО збили ворожі дрони

До 7-ої години ранку сьогодні, 26 вересня, ворожі безпілотники перебували у небі над Вінниччиною. Частину з них було збито «ловцями шахедів». Загалом минулої ночі росіяни здійснили одну з наймасовіших атак у цьому місяці. Проте більшість дронів було вражено.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ,  у ніч на 26 вересня ворог атакував Сумщину двома ракетами невстановленого типу із Бєлгородщини, Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з акваторії Чорного моря. Також окупанти випустили по Україні 78 ударних БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Орел, Курськ).

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

«В результаті протиповітряного бою збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 66 ударних БпЛА. Вісім ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Один – повернувся у росію, ще один залишається в повітряному просторі України, йде бойова робота», – зауважили військові.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях.

На Вінниччині чули звуки вибухів через роботу ППО. Проте в ОВА за сталою традицією не повідомляють про наслідки.

У Печерському районі Києва уламки ворожого безпілотника пошкодили житловий будинок. Сталася розгерметизація газової труби. Про це повідомив  мер Києва Віталій Кличко.

Внаслідок повітряної атаки ударних БпЛА попередньо сталося загоряння на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. У КМВА повідомили, що крім розгерметизації газової труби, пошкоджено близько 20 автомобілів. Уламки впали на території дитячого садочку.

Інформація щодо ймовірних постраждалих уточнюється.

«Унаслідок нічної атаки російських безпілотників, в Івано-Франківській громаді зафіксовані пошкодження електромереж», – йдеться у повідомленні «Прикарпаттяобленерго».

За даними енергетиків, через це наразі знеструмлена центральна частина Івано-Франківська. 

«Пожежу, яка виникла на місці падіння, ліквідовано. На щастя, минулося без постраждалих», – зазначила голова ОВА Світлана Онищук.

Люди не постраждали.

В Одеському районі внаслідок ракетного удару загинула жінка. Пошкоджені будівлі та автомобілі.

Visited 290 times, 1 visit(s) today
Close Search Window