Автор Олег Верлан 09:53 Війна, Новини

У небі над Вінниччиною вразили ворожі «Шахеди»

У ніч на 22 вересня поблизу Вінниці працювали сили ППО. Ворог вчергове атакував безпілотниками Поділля. Частину з них збито саме на Вінниччині, у різних районах області чули вибухи. Про наслідки атаки місцеві влади не повідомляють.

Зазначимо, за повідомленням Повітряних Сил ЗСУ, збито 71 ударний БпЛА типу «Shahed» з 80-и. дрони запускали із Єйська та Курська. Шість безпілотників, внаслідок протидії РЕБ, локаційно втрачені.

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській, Київській, Сумській, Полтавській, Херсонській та Миколаївській областях.

«За попередніми даними, наші оборонці перетворили на брухт 14 із них у межах області. Натепер інформація про потерпілих чи руйнації інфраструктури не надходила. В одному випадку через падіння уламків ми мали займання лісової підстилки на площі 300 кв.м. Пожежу ліквідували», – повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За словами голови Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, у «місті Хмельницькому внаслідок атаки пошкоджено житлову будівлю». За попереднью інформацією, жертв серед цивільного населення немає. На місці події працюють фахівці усіх екстрених служб. Розмір завданих збитків встановлюються.

«Наші сили ППО знищили 8 БпЛА типу «Shahed», – додав Cергій Тюрін.

У Вінницькій ОВА за вже сталою звичкою не повідомляють про роботу ППО та наслідки атаки.

Visited 217 times, 217 visit(s) today
Close Search Window