Автор Олег Верлан 10:34 Війна, Новини, Україна

Безпілотники атакували вже другий арсенал у російській Тверській області

Минулої ночі атаковано вже друге сховище ракет і боєприпасів на території Тверської області РФ. Цього разу «прилетіло» по 23-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління. Повідомляється про потужні вибухи.

Про НП поблизу селища Жовтневе тверської області повідомляють telegram-канали Кримський вітер та Astra.

Зазначимо, 23 арсенал ГРАУ розташований за 16 км на південь від раніше знищеного 107 арсеналу в Торопці. Моніторингова група «Кримського вітру» за результатами даних супутникової зйомки зафіксувала потужну пожежу на військовому об’єкті.

Кількість вогнищ пожеж на 23 арсеналі ГРАУ збільшується з кожною хвилиною.

На другому фото показано взаємне розташування 23 арсеналу в Жовтневому та 107 арсеналу в Торопці.

Astra також пише, що, за її даними, під атаку потрапив 23-й арсенал ГРАУ.

За даними Baza, після атаки влада евакуювала залізничну станцію Старая Торопа, а потяги або відмінені, або рухаються альтернативними шляхами чи із затримкою на 2 години.

«Октябрьская железная дорога» вибухи на пожежу назвала «інцидентом» та запевняє, що інфраструктура не постраждала.

Також сьогодні вночі безпілотники атакували Тихорецький район Краснодарського краю. Місцеві жителі кажуть, що удар припав по складу з боєприпасами.

Міноборони країни-агресорки натомість повідомляє про збиття та перехват 101 українського безпілотника. У відомстві Бєлоусова кажуть, що 51 БпЛА збили на Брянщині, 18 – над Краснодарським краєм, п’ять — над Калузькою областю, по три — над Тверською і Бєлгородською, по одному — над Смоленською і Курською. Ще один над Кримом и 16 — над акваторією Азовського моря.

Глава Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв підтвердив пожежу через «падіння уламків» дрона та детонацію. Жителів сусіднього зі складами боєприпасів селища евакуювано. Назву селища він не уточнив. Мова про селище Каменний, де розташовані в/ч 57229-41 і в/ч 01704.

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня українські дрони завдали нищівного удару по великому складу ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ у місті Торопець Тверської області. На складі зберігалися ракети для оперативно-тактичних комплексів «Іскандер», тактичних ракетних комплексів «Точка-У», КАБ та артилерійські боєприпаси.

Головне фото: вибухи у Торопці

Visited 9 times, 9 visit(s) today
Close Search Window