Автор Олеся Рудницька 09:38 Війна, Новини

Вінниця проводжає у вічність мужнього оборонця Руслана Нечипорука

Сьогодні, 21 вересня у Вінниці прощаються з Русланом Нечипоруком. Життя 35-річного командира відділення БпЛА обірвалось обірвалося 17 вересня на рідній Херсонщині…

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Уродженець Херсонщини Руслан Нечипорук усе своє доросле життя пов’язав із Вінницею. Тут створив сім’ю, в якій плекав донечку, був знаним не лише в Україні тату-майстром. А з початком повномасштабного російського вторгнення добровольцем пішов боронити країну. Із позивним Кум воював у лавах 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

З солдата дослужився до звання сержанта та командира відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів. Брав участь у пекельних боях на херсонському та донецькому напрямках. За проявлений героїзм під час виконання військових завдань був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, почесними нагрудними знаками «Хрест Військова честь», «Золотий хрест», «Хрест хоробрих».

«Руслан завжди стояв за своїх хлопців горою та дорожив життям кожного. На передовій сам усього навчився з нуля та наполегливо навчав інших. Багато побратимів завдячують йому за науку витривалості, самовідданості та стійкості, – розповідає дружина полеглого Героя Наталія. – Ще у мирному житті повелося, що всі називали Руслана кумом, навіть і ті, хто не мали із ним хрещеників – вважали це за честь. Так було і на війні…»

Війна не відпустила Руслана й у час нетривалої відпустки після поранення та реабілітації. На рідній Херсонщині, куди поїхав побачитись із батьками, він потрапив під ворожу дронову атаку.

Церемонія прощання із Русланом Нечипоруком розпочнеться сьогодні о 10:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Чин поховання воїна відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Visited 46 times, 46 visit(s) today
Close Search Window