Автор Макс Мельник 15:02 Конфлікти, Новини

У Вінниці суд визнав невинуватість жінки у тому, що її дочка постійно збігає з дому

Коли неповнолітні збігають з дому, поліція змушена всі сили кидати на пошуки. Знаходять, а потім діти збігають знову. Через таку «гру» доньки 40-річну вінничанку змусили відповідати за невиконання обов’язків щодо виховання. В апеляційній інстанції жінка довела, що не винна.

Про це повідомляє пресслужба ВАС.

Вінницький апеляційний суд 17 вересня скасував постанову міського суду, якою жінку визнано винною у невиконанні обов’язків щодо виховання дочки. За це адмінправопорушення суд першої інстанції наклав на неї адміністративне стягнення – попередження.

Апеляційну скаргу подала 40-річна вінничанка. Вона запевнила суд у тому, що робить все належне.

«Моя 15-літня дитина має непростий характер. Я не раз зверталася за допомогою і в соціальні служби, і в поліцію. Так, її три доби не було вдома. Де перебуває, не повідомляла», – говорила під час апеляційного розгляду Юлія

До речі, у своїй постанові Вінницький апеляційний суд наводить перелік обов’язків батьків щодо виховання та розвитку дитини згідно зі статтею 150 Сімейного кодексу України. Водночас зауважує: у протоколі про адміністративне правопорушення не зазначено, які саме дії, спрямовані на ухилення від виконання батьківських обов’язків, вчинила чи не вчиняла Юлія.

Відтак апеляційну скаргу вінничанки ВАС задовольнив, оскільки з’ясував: у її діях складу адмінправопорушення таки немає.  

Додамо, що з 2019 року місцеві загальні суди Вінниччини розглянули більше десяти з половиною тисяч справ за статтею 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Вінницький апеляційний суд за цей час ухвалив рішення по майже 40 таких провадженнях.

Visited 16 times, 1 visit(s) today
Close Search Window