Автор Макс Мельник 13:12 Конфлікти, Новини

У селі на Вінниччині вантажівка розтрощила будинок: водій пропонує постраждалим купити нове житло

Ввечері 17 вересня у селі Кукули Студенянській сільській громаді Тульчинського району на дорожньому серпантині водій вантажівки не впорався з керуванням. Транспортний засіб влетів у житловий будинок. Господарі не постраждали, але нерухомість відновленню не підлягає. Конфлікт між поліцією, кермувальником та правоохоронцями з часом набув розголосу у соцмережах.  

«Водій вантажівки заїхав на будинок, повністю зруйнувавши його, і водночас, батьки залишились без даху над головою. Але головне не це…Поліція, яку викликав батько, відмовилась проводити перевірку водія на алкоголь, та відмовилась присилати СОГ для опису пошкодженого майна. Копію протоколу про ДТП копи батькам не надали, і в кінці послали-н….й. Три години вони намагались викликати СОГ, дзвонили на 102 багато разів, і результату-нуль. Лише після численних скарг, СОГ прислали», – написала у соцмережах донька постраждалих вінничанка Iрина Хавлюк.

Редакція звернулась за офіційним коментарем до правоохоронних органів.

«17 вересня о 17:14 водій вантажного авто не впорався з керуванням та здійснив наїзд на будинок (попередня причина – несправність гальм). Оскільки постраждалих внаслідок ДТП немає, поліцейські склали відносно водія матеріали за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124 та 126 КупАП.

Водій освідуваний на місці за допомогою приладу Драгер – результат 0,00 проміле. Власникам пошкодженого житлового будинку розʼяснено, що для відшкодування шкоди потрібно звернутися до суду, оскільки ця подія носить цивільно-правовий характер. Разом з цим призначено проведення службового розслідування відносно окремих поліцейських», – зазначила керівниця відділу комунікації обласного главку поліції Заріна Маєвська.

З неофіційних джерел надійшла інформація, що водій вантажівки, який перевозив соняшник, пропонував постраждалим або відбудувати будинок, або куприти новий у тому ж селі. Вони нібито не погоджувались, а хотіли компенсації. Знайомі водія кажуть, що чи не 100 тисяч… запрошували. Може й перебільшують… Але суму, значно більшу, ніж коштує така нерухомість у селі неподалік Піщанки. Врешті-решт сторони дійшли порозуміння, і начебто всі погодились на те, що винуватець купить новий будинок.

Фото: І.Хавлюк

Visited 1 471 times, 3 visit(s) today
Close Search Window