Автор Олеся Рудницька 10:05 Новини

До рейтингу найвпливовіших українців потрапило декілька вінничан

До Дня Незалежності видання «Фокус» опублікувало рейтинг найвпливовіших українців-2024. До ТОП-100 більшість з відомих вінничан не потрапили.

Рейтинг автори розділили на категорії “Політика і державні діячі”, “Військові”, “Бізнес, держкомпанії та відомства”, “Волонтери”, “Культура”, “Спорт”.

«Можна вважати, що місця в списку умовні, гідні всі і кожен», – зазначили автори, втім уточнивши, що серед політиків експерти визначили лише двох – президента Зеленського та керівника його Офісу Єрмака, але список розширили іншими прізвищами.

Серед тих, кого визначили до Вінниччини має відношення хіба що п’ятий президент Петро Порошенко, який обирався свого часу по округу в обласному центрі до ВР та неодноразово називав себе «вінничанином».

З військових можна казати про командувача ПС ЗСУ Миколу Олещука, адже штаб Повітряних Сил базується у Вінниці, а також льотчика Вадима Ворошилова (Karaya), який став відомим після 22 жовтня 2022-го, коли під час повітряного бою збив кілька ракет та 5 ворожих дронів поблизу Вінниці та відвів від міста пошкоджений літак.

Visited 356 times, 1 visit(s) today
Close Search Window