Автор Макс Мельник 09:45 Кримінал, Новини

Через пів року після затримання та обшуків на Вінниччині слідчі повідомили про підозру групі збувачів сурогатного алкоголю

На підставі проведених на початку року 14 санкціонованих обшуків у гаражних та складських приміщеннях розташованих у Вінницькому районі, слідчі повідомили 49-річному організатору та трьом його спільникам про підозру у незаконному обігу підакцизного товару.Правоохоронці мають докази того, що зловмисники маскували алкоголь у паперові пакування із написом «Сік». Щомісячний дохід від протиправної діяльності складав близько пів мільйона гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінниччини та пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, члени організованої злочинної групи у 2023 році налагодили підпільне виготовлення та реалізацію контрафактного алкоголю, не маючи ліцензій на виробництво й торгівлю підакцизними товарами. Сурогатну продукцію ділки реалізовували на території області.

Під час лютневих обшуків у підозрюваних вилучено близько 6 тонн спирту, 600 літрів готової алкогольної продукції, понад 200 тетрапаків для її розливу і пакування, різні ємності для виготовлення й зберігання, чорнові записи та 3 автомобілі, які використовувалися для транспортування контрафактного товару.

За процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури, слідчі повідомили про підозру 49-річному організатору за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 (організація незаконного виготовлення алкогольних напоїв, вчиненому організованою групою; організація незаконного придбання з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, та спирту етилового, вчинених організованою групою) КК України.

xr:d:DAF7d2P9iyo:75,j:5640051297519159134,t:24021413

Іншим виконавцям, 26-річному, 24-річній та 55-річному мешканцям Вінницького району повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, вчиненому організованою групою; незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, та спирту етилового, вчинених організованою групою)

Санкція передбачає позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Visited 19 times, 1 visit(s) today
Close Search Window