Автор Макс Мельник 12:50 Війна, Кримінал, Новини

У Вінниці суд залишив під вартою молодшого сержанта, якого рік розшукували після самовільного залишення частини

У Вінницькому апеляційному суді залишивши без змін ухвалу слідчого судді міськсуду щодо запобіжного заходу військовому, який є підозрюваним у самовільному залишенні військової частини. Він і надалі перебуватиме під вартою.

Як повідомляє пресслужба ВАС, суд погодився, що задля безперешкодного завершення досудового розслідування, запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, є необхідність утримувати ймовірного порушника під вартою.

Відтак ВАС не задовольнив апеляційну скаргу адвокатки військовослужбовця, яка просила призначити для її підзахисного разом із цим запобіжним заходом ще й мінімальну заставу.

Передісторія кримінальної справи: сорокалітній чернівчанин потрапив на військову службу у березні 2022 року за призовом під час мобілізації. У червні 2023-го він, за версією слідства, самовільно залишив одну з військових частин Вінниччини. Місце перебування молодшого сержанта встановлювали більше року, оголошували навіть у розшук, а затримали майже місяць тому.

Підозрюють військовослужбовця у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 407 Кримінального кодексу України.

Додамо, що під час дії воєнного стану до військовослужбовців, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених статтями 402-405, 407, 408, 429 Кримінального кодексу України, як запобіжний захід застосовується виключно тримання під вартою. Про це йдеться у частині 8 статті 176 Кримінального процесуального кодексу України.

Visited 30 times, 1 visit(s) today
Close Search Window