Автор Олеся Рудницька 10:24 Місто, Новини

У Вінниці планують створити «енергетичні острови» навколо інфраструктурних об’єктів

Зважаючи на ризики відключення живлення, у Вінниці націлились на створення «енергетичних островів», які б дозволили завдяки альтернативним джерелам постачати електроенергію до надважливих для громади об’єктів.

Про це повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

«14,11 МВт – це загальна потужність СЕС, встановлених на вінницьких приватних підприємствах, а також комунальних. З них – 13,77 МВт генерується СЕС, встановлених бізнесом. Такі дані маємо станом на початок серпня», – констатував посадовець.

За його словами, для забезпечення стабільної роботи підприємці продовжують розвивати «зелену» енергетику. Вінницька міська рада тим часом продовжує підтримувати такі ініціативи та компенсує витрати на придбане обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії.

Фактично, він підкреслив, що мова не про ОСББ, яким цікаво забезпечити живленням побутові холодильники та телевізори містян.

«Маємо намір створити так звані «енергетичні острови», які б забезпечили об’єкти критичної та соціальної інфраструктури живленням під час планових екстрених та аварійних відключень», – зауважив А.Очеретний.

Visited 97 times, 1 visit(s) today
Close Search Window