Автор Макс Мельник 10:49 Війна, Кримінал, Новини

Переселенець з Донеччини почав заробляти у Вінницькій області на незаконному перевезенні українців до кордону з «ПМР»

Силовики затримали 46-річного переселенця з Донеччини, який розпочав власний «бізнес» у Вінницькій області по перевезенню «туристів» до державного кордону. Причому, разом з напарником він здійснював «групові перевезення».

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Наразі чоловікові інкримінують сприяння незаконному переправленні осіб через державний кордон України, надання транспортних засобів, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 46-річний уродженець Донеччини є внутрішньо переміщеною особою і тимчасово мешкає на Хмельниччині. Він взявся сприяти незаконному перетину через державний кордон 10-ти громадянам України призовного віку поза пунктами пропуску на територію Республіки Молдова (фактично до невизнаного Придністров’я). Вартість послуги становила 37 тис. грн.

Підозрюваний залучив ще одного водія. На автомобілях вони провезти «туристів» повз встановлені застави та блок-пости у прикордонній зоні до визначеного місця для пішого перетину кордону. Але потрапити до «ПМР» група не змогла.

Під час руху в напрямку державного кордону «гіда» затримали. Судом підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Інкримінований злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

Visited 15 times, 1 visit(s) today
Close Search Window