Автор Ігор Заіковатий 13:14 Конфлікти, Новини

У Вінниці по чотири години немає світла. В яких регіонах найгірша ситуація?

З 1 липня АТ «Вінницяобленерго» осучаснило графік погодинних відключень. Формально лише змінились години, коли світло вимикатимуть. Натомість, де-факто, у більшості випадків вінничан позбавляють його на чотири години поспіль. Через дефіцит… І ситуація у регіоні не найгірша. Ба більше, у кожній області вона – ситуація – своя.

За офіційним повідомленням «Вінницяобленерго», споживачів гарантовано вимикатимуть на дві години, потім гарантовано забезпечуватимуть світлом протягом двох годин, а далі ще дві години можливо світла не буде. Дотримання ГПВ – окрема тема. На це питання у товаристві досі не можуть відповісти споживачам.

«Розклад існує, але нас, наприклад, вимикають то на годину раніше, то на дві. А включають лише на годину замість 2-4 годин. Графік один, а відключають інакше», – розповідають OBOZ.UA мешканці сіл в області. У самій Вінниці графіків переважно дотримуються.

У той же час у деяких регіонах люди проводять без електроенергії половину доби, а то й більше. Найжорсткіші графіки діють у Києві, Дніпропетровській та Київській областях – із “сірими зонами” відключення тут можуть тривати до 7 годин поспіль і сумарно до 20 годин на добу. Також доволі важка ситуація у Черкаській та Кіровоградській областях, де світло вимикають за графіком “дві години через дві”, тобто електрики гарантовано немає сумарно по 12 годин на добу.

У частині регіонів формальні графіки не такі жорсткі, але жителі скаржаться на їхнє недотримання та триваліші відключення. OBOZ.UA порівняв графіки у різних областях та поспілкувався з їх жителями, щоб визначити, де найскладніша ситуація з відключеннями.

При цьому потрібно враховувати: разові відключення світла можуть бути довшими за зазначені – наприклад, у ніч з 1 на 2 липня деякі споживачі в Хмельницькій області провели без електроенергії 12 годин поспіль. Але це була аварійна ситуація (поєднання негоди та поломки на підстанції), що не є плановим обмеженням і може статися будь-де та будь-коли.

Visited 63 times, 1 visit(s) today
Close Search Window