Автор Олеся Рудницька 10:29 Війна, Новини

У Вінниці прощаються з «Маестро». На Донбасі загинув військовий Микола Кочмарук

Поблизу села Нетайлове Покровського району Донецької області 29 квітня загинув 36-річний захисник Микола Кочмарук, відомий під позивним «Маестро», боєць 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Народився Микола у Вінниці 8 січня 1988 року. Після закінчення 23-ї міської школи навчався на автомеханіка. Протягом деякого часу працював у своїй галузі, а потім відкрив власний бізнес. Микола Кочмарук плекав сім’ю, виховував сина та доньку. А ще Микола захоплювався музикою, вміло грав на гітарі, тому в армії він обрав позивний «Маестро», – розповідає його батько, Віктор Миколайович.

«Микола міг продовжувати мирне життя та роботу, бо його стан здоров’я не вимагав служби на фронті. Проте, він вибрав те, що завжди робив – служив із совістю, оскільки був високою моральною і непохитною честю, – каже батько. – У той фатальний для нього бій син залишився прикривати вогнем своїх товаришів, які відступали. А сам він опинився під обстрілом ворожого дрона. Навіть лічені хвилини, що залишилися, не дозволили його побратимам врятувати його…»

Церемонія прощання з Миколою Кочмаруком відбудеться о 11:00 за адресою: пров. В. Симоненка, 54.

Глибокі співчуття рідним тa близьким. Вічнa, світлa пaм’ять Герою!

Visited 79 times, 1 visit(s) today
Close Search Window