Автор Макс Мельник 19:18 Новини, Спорт

Юні вінницькі хокеїсти з клубу «Патріот» виграли Riga Cup 2024 U12AA

У латвійській столиці Рига завершився дитячий хокейний турнір. Попри очікування організаторів перемогу у Riga Cup 2024 U12AA здобули вінницькі хокеїсти з клубу «Патріот».

Це друга участь вінничан у престижному турнірі у Латвії. Минулого квітня «Патріот» був останнім у підсумку. До цьогорічних змагань діти, їх батьки та тренери ретельно тренувались.  

«Коли ми планували участь – наш тренер сказав, що ми повинні показати достойний результат – поборотись за призові місця. Але те що ми зможемо завоювати кубок – напевно всі про це лише мріяли! Вчора ця мрія стала реальністю!!! Ми перші!», – зазначив батько одного з переможців Олексій Бойко.

На турнірі грали 16 команд з 9 країні світу, зокрема Латвії, Естонії, Данії. Юні вінничани виграли 6 з 7 ігор на турнірі. У фінальній зустрічі «Патріот» здолав ризьку команду Prizma з рахунком 2-1. Саме цьому суперникові вінничани поступились в другому колі з рахунком 1-4.

Це перша звитяга «Патріота» такого рівня. Команда була підсилена декілька гравцями з інших міст – Луцьку, Києва, Дніпра та Одеси, адже, приміром, ще перед виїздом до Балтії не вистачало захисника. Знайшли в останню мить.

«Емоції зашкалюють до цих пір! Це найбільше досягнення Вінницького дитячого хокею за всю історію його існування і дуже важливе для всього дитячого хокею України. Особливо в такий важкий для країни період, коли частина арен в країні знищена, тривоги порушують тренувальний процес, виїзди тренерів за кордон майже неможливі», – додав Олексій.

Visited 86 times, 1 visit(s) today
Close Search Window