Автор Олег Верлан 12:39 Війна, Новини

У Зеленського змінили вектор діалогу з партнерами: Умєров визнав, що половина зброї не надходить вчасно

Починаючи з 2021-го, Володимир Зеленський і представники його команди декілька разів змінювати тактику спілкування із західними партнерами. Останньою зміною Київ намагається довести, що здатен по максимуму сам себе забезпечити більшістю позицій, але потрібна така дрібничка як гроші.   

Під час форуму «Україна. Рік 2024» міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що половина постачань зброї в Україну не приходить вчасно. Це ускладнює роботу на фронті. Тобто публічно сказано, що невдачі пов’язані із зволіканням партнерів.

«Оскільки ситуація завжди динамічна, завжди змінюється, то 50% не постачається вчасно. Якщо ми дивимось на противника, то їх економіка приблизно 2 трлн, і вони використовують до 15% на війну, що становить понад 150 млрд доларів», – сказав він.

Міністр наголосив, що у разі затримок Україна втрачає людей і території.

«Це війна, коли союзники мають забезпечувати своєчасне постачання, бо без переваги в повітрі ще ніколи в історії не було такого, щоб війна велася без переваги в повітрі», – додав Умєров.

Він підкреслив, що Україна робить все можливе і неможливе, але робота ускладнюється без своєчасних постачань зброї. Попри це міністр запевнив, що є план дій на 2024-ий.

«Ми робимо все можливе і неможливе, щоб зробити прорив. План 2024 вже є. Ми публічно про нього не кажемо. Він потужний, він сильний, він дає не тільки надію, але й дасть результат у 2024 році», – заявив Умєров.

Інакше кажучи, Київ суттєво змінив тактику спілкування. Якщо раніше Зеленський істерично вимагав, а Захід поблажливо обіцяв, то тепер українські посадовці кажуть: «ми можемо і знаємо як, а ви блокуєте», тому вина на невдачі перекладається на країни НАТО.

До речі, Путін давно намагається довести світові, що НАТО слабкіше, ніж здається. Тепер схожа риторика почала лунати з Києва. Проблема лише у тому, що в Альянсі настільки не зацікавлені у протистоянні з Росією, що не помітять «заяв» з української столиці.

Visited 9 times, 1 visit(s) today
Close Search Window