Автор Ігор Заіковатий 16:52 Кримінал, Новини

На Вінниччині п’яний водій вантажівки вирішив підкупити правоохоронців і «піднімав ставки»

У Вінницькому районі 13 лютого через порушення правил дорожнього руху співробітники патрульної поліції зупинили вантажний автомобіль Mercedes Benz Axor з напівпричепом. Транспортним засобом керував 48-річний мешканець Хмільницького району. Як виявилось водій був п’яним як чіп…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, під час спілкування правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Судячи зі всього, навіть на відстані… помітили. Тхнуло як слід.

Чоловіка перевірили на Драгері. Результат – 2,8 проміле алкоголю. Тобто у 14 разів більше допустимої норми.

Коли вартові доріг документували адмінправопорушення, водій намагався відмовити, як аргумент проти складання протоколу, пропонував 8 000 гривень.

Від хабаря правоохоронці відмовились. Тоді кермувальник підняв ставки – 10 000. До чоловіка викликали слідчо-оперативну групу.

У результаті стосовно водія поліцейські склали протокол за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. А фактом пропозиція неправомірної вигоди службовій особі слідством розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 КК України. Порушнику загрожує до 4 років позбавлення волі.

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Close Search Window