Автор Ігор Заіковатий 10:20 Конфлікти, Новини, Приватна думка

Генерал Омельченко: «Якщо ж Зеленський звільнить Залужного, то наслідки для країни можуть бути непередбачувані»

Нардеп п’яти скликань, Герой Украіни, генерал-лейтенант Григорій Омельченко вважає, що збереження на посаді головкома Валерія Залужного критично потрібно для майбутнього України. У притаманній політику манері він різко висказався відносно навіть розмов про відставку…

«Допоки генерал Валерій Залужний буде головнокомандувачем ЗСУ, фронт не посипиться, катастрофи для Україні не станеться. Порівнювати освіту і бойовий досвід Залужного в оборонній, військовій і безпековій сферах з клоуном Зеленським — це принижувати свою професійну честь.

Якщо ж Зеленський звільнить Залужного, то наслідки для країни можуть бути непередбачувані. Звичайно, що ЗСУ і патріотична частина українців збережуть українську державність, але набагато більшими людськими втратами, ніж при командуванні армією генералом Залужним», – зазначив Г.Омельченко.

Ба більше колишній політик не приховує власної думки, вважаючи, що коли країна воює, саме військові мають керувати багатьма процесами у державі.

«Переконаний, що дострокове припинення повноважень Президента України Зеленського, передача всієї повноти влади військовим і створення воєнного уряду національного спасіння (народної довіри) — це порятунок України. Боже, дай розуму Зеленському набратися мужності і подати у відставку заради спасіння України!», – зауважив він.

Григорія Омельченко у пресі називали комісаром Катані в українській політиці, незламним борцем з мафією. Він є нардепом 2-6 скликань.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підтвердив наміри звільнити Головнокомандувача Валерія Залужного. Про це він заявив в ефірі телеканалу Rai1.

«Питання заміни Залужного – це питання людей, які керуватимуть країною. Я маю намір замінити деяких керівників країни, не лише в армії», – заявив Зеленський.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк причиною можливої відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та низки інших керівників назвав «уникнення стагнації та заморожування конфлікту». Він нагадав, що президент є Верховним головнокомандувачем, який несе відповідальність за те, що відбувається на лінії фронту, в економіці, соціальних відносинах у країні.

Західні ЗМІ розповіли, що президент України Володимир Зеленський бачить у головнокомандувачі ЗСУ Валерії Залужному «потенційного суперника». Про це йдеться у матеріалі The Times.

Видання називає Залужного «залізним генералом» та зазначає, що сьогодні він може «похвалитися 88 відсотками» підтримки. Водночас Зеленського автор називає «найефективнішим продавцем країни», який після майже двох років повномасштабної війни має 62% підтримки.

The Times також зазначає, що «напруга між політиками та генералами в Україні може відвернути західних партнерів».

Visited 58 times, 1 visit(s) today
Close Search Window