Автор Макс Мельник 15:16 Війна, Кримінал, Новини

У Вінниці оголосили про підозру ворожому інформатору, який передавав геолокації швартування кораблів в Одесі

У Вінниці силовики повідомили про підозру у держзраді 22-річному жителю Херсонської області. Молодик, як вважає слідство, протягом вересня – жовтня 2024 року збирав та передавав інформацію розвідувального характеру представнику збройних сил РФ.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, чоловік причетний до підривної діяльності. Він контактував з посередником – учасником незаконного збройного формування «ДНР».

«Попередньо, у вказаний період підозрюваний передав куратору через месенджер зо три десятки повідомлень щодо: розміщення військових об’єктів ЗСУ у різних містах України; телефонні контакти командирів підрозділів українських сил оборони; адреси розташування територіальних центрів комплектування, телевеж, а також – геолокації швартування цивільних кораблів у порту м. Одеси», – йдеться у повідомленні.

Надалі частина «зданих» об’єктів зазнали ракетних обстрілів з боку росіян. За виконання завдань підозрюваний отримав від представника ворога грошовий переказ на банківську карту.

Затримано молодика в Одесі, а далі доправлено до Вінниці. Наразі йому повідомлено про підозру за . 2 ст. 111 КК України. Застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Visited 41 times, 41 visit(s) today
Close Search Window