Автор Олег Верлан 14:14 Війна, Новини

На Вінниччині збили декілька ворожих «Шахедів»

Після 4-ої години декілька груп ворожих «Шахедів» курсували небом Вінниччини. Вони «заходили як з південного, так і з північного напрямків. Дрони були помічені поблизу Жмеринки, Хмільника та інших міст. За офіційною інформацією, у межах області частина безпілотників було знищена.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ,загалом у ніч на 26 жовтня, а саме з 19-ої години 25 жовтня, противник атакував Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу «Shahed» та дронами невстановленого типу.

Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 98-ти засобів повітряного нападу противника:

– 3 балістичних ракет Іскандер-М/KN-23 (із території Криму);

– 2 керованих авіаційних ракет Х-59 (із повітряного простору в Брянської обл.– рф.);

– 2 ракет невстановленого типу (із Бєлгородської обл. –рф.);

– 91 ворожого БпЛА (райони пусків: Курськ, Орел – рф.).

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

«У результаті протиповітряного бою станом на 12.00 підтверджено збиття 44 ворожих БпЛА у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій та Курській областях. Один БпЛА вийшов з повітряного простору в напрямку Білорусі. 44 російських безпілотники локаційно втрачено, ще 1 ворожий БпЛА – в повітряному просторі України», – йдеться у повідомленні.

У Вінницькій ОВА не повідомляли про наслідки повітряної атаки.

У Хмельницькому внаслідок атаки зникло енергопостачання, частково знеструмлені декілька населених пунктів Хмельницького району. Про це повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

У Солом’янському районі Києва через ворожий дрон пошкоджена багатоповерхівка. Внаслідок атаки загинула 14-річна дитина.

У Київській області уламки впали у кількох районах. Через атаку загинула людина (померла у лікарні), дитина отримала поранення.

Найтрагічніші наслідки були у Дніпрі. Після ракетного удару пошкоджені будинки та обласна лікарня імені Мечникова. Станом на 11:30 відомо про чотирьох жертв. Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, загинула дружина та донька поліцейського. Молодшу доньку слідчого вдалося врятувати.

Visited 22 times, 1 visit(s) today
Close Search Window