Автор Олег Верлан 12:25 Війна, Новини, Україна

Атака на російські спиртові заводи: ворог лютує

У ніч з 21 на 22 жовтня українські безпілотники атакували чотири підприємства у південно-східних регіонах РФ. Усі вони пов’язані із спиртовою галуззю. Проте в РНБО вважають, що заводи використовувались також для виробництва вибухівки та палива.

Зазначимо, вперше фіксується саме цілеспрямований удар по спиртзаводам. Наразі у ТГ-каналах вже «гуляє» гнівне висловлювання колишнього президента РФ Д.Медвєдєва про відповідь «ядеркою» за посягання на святе. На Росії цю людину знають як палкого прихильника алкоголю.

Тож відомо про атаку БпЛА по підприємствам у Тамбовській, Воронезькій, Тульській і Брянській областях. А ще було закрито аеропорт у Нижньому Новгороді.

Губернатор Тамбовської області Максим Єгоров підтвердив прильот безпілотника на підприємстві АТ «Біохім» у м. Рассказово. Пролунав вибух із подальшим загорянням. Губернатор запевняє, що постраждалих немає, пожежу за годину загасили і що всі необхідні служби міста чергують на місці.

Про атаку безпілотників заявив і керівник Воронезької області Олександр  Гусєв. За його словами, дрон «упав на будівлю цеху промислового підприємства». Губернатор запевняє, що обійшлося без постраждалих, але виникло «невелике загоряння на одному поверсі будівл».

У Єфремові Тульської області Росії пролунали вибухи, місцеві жителі повідомляють про пожежу поруч із Єфремовським заводом синтетичного каучуку в районі ТЕЦ. Там зайнялася пожежа. Також про атаку безпілотника на ТЕЦ повідомили у Суземському районі Брянської області. За офіційною інформацією губернатора Тульської області Дмитра Міляєва, постраждали два спиртзаводи. 

«Постраждали приміщення Єфремівського спиртзаводу та спиртзаводу в селищі Лужківське Суворовського району. За попередньою інформацією постраждалих немає. Фахівці екстрених служб працюють на місцях події. Ситуація перебуває під контролем», – запевнив посадовець.

У Міноборони РФ пізніше заявили, що нібито збили 18 українських дронів над територією Росії. Повідомляють, що 11 БпЛА нібито збили над Брянською областю, 3 – над Бєлгородською, 2 – над Курською і по одному над Тульською та Орловською областями.

Голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що у ніч з 21 на 22 жовтня українські безпілотники атакували чотири підприємства на території РФ:

«Це все — військові об’єкти, попри замаскованість під щось інше», — підсумував керівник ЦПД, запевнивши, що спиртзаводи в Росії використовують, зокрема, і для виготовлення різних видів палива для військових потреб і вибухових речовин.

Visited 3 times, 3 visit(s) today
Close Search Window