Автор 11:42 Новини

Краще утриматись від поширення даних щодо законних дій представників ТЦК та СП: СБУ може завітати до того, хто працює на користь ворога

Останнім часом у соціальних мережах, телеграм-каналах та інших загальнодоступних ресурсах мережі Інтернет масово шириться інформація щодо місцезнаходження та переміщення представників ТЦК та СП.

Разом з тим, є вагомі підстави утриматись від розповсюдження таких даних, оскільки такими діями ми не лише погіршуємо мобілізаційну готовність, але підіграємо країні-агресору та створюємо низку інших загроз для безпеки держави.

По-перше, поширення даних щодо працівників територіальних центрів комплектування під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов’язаних громадян призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призову на військову службу для захисту України.

По-друге, здебільшого за створенням та функціонуванням різноманітних Інтернет-ресурсів, де публікуються відомості про представників центрів комплектування – є росіяни, які у такий спосіб отримують розвіддані.

По-третє, за такі дії передбачена кримінальна відповідальність, поширення інформації про діяльність працівників ТЦК містить ознаки складу злочину за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

Такі злочини розслідують слідчі Служби безпеки України, а санкція частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

При цьому, притягнути до відповідальності можуть не лише адміністраторів спільноти, але й безпосередніх користувачів соціальних мереж, додатків «Telegram», «Viber» і т.д., які залишатимуть ці повідомлення. Тобто, громадян, які писатимуть «бачив ТЦК біля…», «пишуть хлопцю неподалік ТРЦ…», «по вулиці … 3 зелених, 2 синіх» і т.д. може чекати величезний сюрприз у вигляді працівників правоохоронних органів біля оселі. Кожне фото мобільних груп з оповіщення військовозобов’язаних, відеозапис з методами та формами їх роботи наближатиме такий день «Х».

Таким чином, поширюючи дані про ТЦК – ми працюємо на користь ворога, який використовуючи суспільне напруження, готовий вживати будь-яких заходів для ускладнення ситуації на лінії фронту та істотного зниження ефективності ЗСУ та інших військових формувань.

Visited 7 times, 7 visit(s) today
Close Search Window