Автор Олег Верлан 12:07 Війна, Новини, Україна

В Україна розробили дрон Sting, якого назвали «мисливцем на «Шахедів»

Українські конструктори розробили та налагоджують виробництво відносно дешеву версію fpv-дронів, які мають нищити іранські «Шахеди». При масованому випуску та використанні таких БпЛА, вони стануть головною зброєю проти безпілотників, які збираються зокрема країною-агресоркою.  

Як повідомляє The Telegraph, публікуючи фотографію та перші деталі того, яким буде український мисливець на «Шахеди», розробка українських винахідників отримала назву Sting. Антидрон групи Wild Hornets може літати швидше, ніж 1600 км/год, і на висоті близько трьох кілометрів. Наразі розробку ще вдосконалюють.

«Нова зброя буде розгорнута для переслідування та перехоплення Shahed-136 замість звичайних боєприпасів протиповітряної оборони для захисту українських міст від російських ударів», – пише видання.

Sting представляє собою класичну конструкцію квадрокоптера з великим куполом, що виступає вгору з його центру, де встановлено боєголовку та камеру. Він буде пілотуватися із землі за допомогою VR-окулярів, які дозволяють оператору безпілотника точно бачити, куди той летить.

У майбутній розробці закладено систему наведення на ціль зі штучним інтелектом, завдяки чому пілот наводитиме дрон на ворожі цілі.

БпЛА з подібними функціями дозволить перехоплювати російські розвідувальні безпілотники, які літають високо та повільно над полем бою, збираючи дані для артилерійських і ракетних підрозділів ЗС РФ.

Однак, наголошують фахівці, Sting стане першим безпілотником, спеціально створеним для націлювання на розроблені Іраном безпілотники Shahed, запущені російськими військами. До того ж розробники запевняють, що Sting у десятки разів дешевший, ніж Shahed.

Visited 8 times, 8 visit(s) today
Close Search Window