Автор Макс Мельник 19:12 Війна, Кримінал, Новини

На Вінниччині адвокатка та лікар ВЛК за гроші сприяли звільненню військовослужбовців зі служби

У Могилів-Подільському місцева адвокатка підшукувала військових, які хотіли уникнути подальшого проходження військової служби. До схеми також був залучений завідувач відділення місцевої лікарні, член військово-лікарської комісії. За 6000 доларів вони гарантували «клієнтам» фіктивні діагнози у меддокументації.

Про це повідомляють пресслужби Вінницької обласної прокуратури і обласного главку поліції.

У матеріалах справи йдеться, що адвокатка пропонувала своїм клієнтам – військовослужбовцям за грошову винагороду у розмірі від 700 до 2800 доларів оформити медичні документи, які дають право на звільнення з військової служби за станом здоров’я або перевестися до нижчої категорії придатності до військової служби.

Під час отримання чергової частини «хабаря» 16 жовтня слідчі затримали фігурантів.

В ході обшуків у приміщенні службового кабінету лікарні та за місцем здійснення адвокатської діяльності поліцейські вилучили кошти, ймовірно, отримані злочинним шляхом, медичні документи з ознаками підробки, мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають до десяти років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Суд обрав фігурантам запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави. 

Документування кримінального правопорушення здійснювали слідчі слідчого управління, оперативний супровід надавали співробітники УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечує Вінницька обласна прокуратура.

Visited 20 times, 20 visit(s) today
Close Search Window