Автор Макс Мельник 14:05 Новини

На Вінниччині викрили незаконне видобування корисних копалин

У селі Бережани Хмільницького району є кар’єр, де видобували суглинок – сировину для виготовлення цегли. Без отримання дозвільних документів невідомі відновили видобуток. Факти, що підтверджують незаконну діяльність передані до правоохоронних органів.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Факт незаконного видобування корисних копалин інспекторами секторів державного екологічного нагляду (контролю) надр та земельних ресурсів виявлено на території Калинівської міської ради.

Вони проводили обстеження ймовірних місць самовільного користування надрами в частково відпрацьованому кар’єрі за межами села.

«Під час огляду фахівці виявили ознаки незаконного видобування цегельної сировини – суглинку. Видобуток здійснювався за допомогою автотракторної техніки, оскільки на стіні та дні кар’єру були наявні сліди від ковша та протекторів коліс. Видобуті корисні копалини на території кар’єру відсутні», – йдеться у повідомленні.

Оскільки, спеціальний дозвіл на видобування надр даного родовища не видавався, такі дії кваліфікуються як порушення прав державної власності на надра.

У ДЕІ сподіваються, що поліція розшукає осіб, причетних до вчинення правопорушення та подальшого притягнення їх до передбаченої чинним законодавством відповідальності.

Visited 168 times, 33 visit(s) today
Close Search Window