Автор Ігор Заіковатий 13:22 Війна, Новини

Вінницького журналіста російський депутат звинуватив в адмініструванні антикремлівських телеграм-каналів

Депутат російської держдуми Алєксандр Хінштейн у своєму Telegram-каналі вирішив «зірвати маски» з тих, хто стоїть за сітками анонімів, що дискредитують кремлівський режим. Він згадав про п’ять осіб, зокрема двох українців. Один з них – колишній вінничанин Тарас Чорноіван, який раніше називав себе в інтерв’ю «неформатним журналістом» через надмірну пристрасть до «чорнухи».  

Хінштейн заявив, що розкриває особи адміністраторів анонімних «сіток». Ба більше, він запевняє, що їх небезпека не лише у розповсюдженні «фейків» в інтересах України, зв’язок із СБУ та «маніпулюванні суспільною думкою», а й збиранні особистих даних росіян. Тому він вимагає посилення контролю за діяльністю анонімних ТГ-каналів.  

Тараса Чорноівана він пов’язує з каналами: «Компромат ГРУ», «КГБ-НКВД», «Футляр от виолончели – РУСПРЕС», «Эхо Москвы», «Портфель Собчака», «Полковник СВР», «Другой Ролдугин», «ВЧК-ГПУ», «Клан Мазараки».

Сам Хінштейн є депутатом держдуми п’яти останніх скликань від «єдиноросів», займає посаду заступника секретаря генсовєта партії, відповідає за інформаційну політику у російському парламенті та перебуває під міжнародними санкціями. Зв’язок з Україною – його дід народився у Кролівці на Сумщині.

До речі, 19 вересня Національний координаційний центр кібербезпеки  та Рада нацбезпеки та оборони ухвалили рішення щодо заборони військовим та чиновникам користуватися месенджером Телеграм на робочих пристроях. Пояснюють це загрозою національній безпеці.

Visited 20 times, 1 visit(s) today
Close Search Window