Автор Олег Верлан 09:50 Війна, Новини

Протягом ночі на Вінниччині по ворожим «Шахедам» працювала ППО

З вечора 15 жовтня на Вінниччині з невеликою перервою триває повітряна тривога через одну з наймасованіших атак БпЛА жовтня. За інформацією моніторингових каналів, ворожі «Шахеди» «транзитом» проходили у повітряному просторі регіону різними маршрутами – як на півночі, так і півдні області. Неодноразово повідомлялось про роботу мобільних груп на території Вінницької області.

Наразі відсутня офіційна інформація про наслідки атаки на Вінниччині. У Повітряних Силах ЗСУ також не «відзначили» регіон серед тих, де було збито безпілотники. Водночас це не виключає, що засобами РЕБ апарати було «деактивовано».

Нагадаємо, про тривогу у Вінницькій області повідомили 15 жовтня орієнтовно о 22:29. Відбій оголосили о 6.36. Незабаром – о 7.24 – знову повідомили про тривогу, а відбій дали о 9-ій годині. Тобто загалом вона тривала 10,5 годин з годинною перервою.

За інформацією Повітряних Сил ЗСУ,  у ніч на 16 жовтня (із 19.00 15.10 по 07.00 16.10) ворог завдав удару по Донеччині зенітною керованою ракетою С-300/400 із ТОТ Донеччини, керованою авіаційною ракетою Х-59 по Чернігівщині із повітряного простору Курської обл., а також 136-ма ударними БпЛА (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ – рф.). Відомо про збиття 51 дрона в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій областях. Внаслідок активної протидії РЕБ 60 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України.

«Інформація уточнюється», – зазначають військові.

Понад 20 БпЛА знаходяться в повітряному просторі України. Крім того, два ворожі безпілотники повернулись назад у напрямку РФ.

Що відомо про наслідки?

Знеструмлено місто Херсон, також журналісти повідомляють про відключення в деяких районах Миколаєва.

У а ДСНС України повідомили, що «під час нічної атаки ворог завдав удару по одному з промислових об’єктів Тернопільської області, виникла масштабна пожежа». До ліквідації наслідків були залучені 45 рятувальників і 12 одиниць спецтехніки ДСНС і 12 поліцейських на 4 одиницях спеціальної техніки.

«Пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати», – констатували надзвичайники.

Visited 187 times, 1 visit(s) today
Close Search Window