Автор Олеся Рудницька 12:31 Життя, Новини

Офіс туризму Вінниці презентує тур на Ямпільщину «Буша. Подільська вишиванка»

Про Бушу багато писати не будемо – історико-культурний заповідник у цьому селі відомий далеко за межами Вінниччини. Він знайомить туристів із різними епохами й навіть цивілізаціями: від прадавніх трипільців до близьких нам за духом і рисами характеру українських козаків. Офіс туризму Вінниці презентує тур «Буша. Подільська вишиванка».

Таємниці старовинного козацького цвинтаря і скельного храму ваблять до Буші мандрівників звідусіль. А потрапивши до Гайдамацького яру ти наче опиняєшся у Середзем’ї легендаріуму Толкіна – краєвиди й енергетика місцевості тут неймовірні.

Оксанівка, яка розташована неподалік, теж стає знаною серед українських туристів завдяки зусиллям своїх мешканців, які мріють зберегти своє село з тисячолітньою історією, розвиваючи у ньому зелений туризм. А історія тут дуже захоплива – жили тут у різні часи стародавні люди, які в печерах на скелях лишили по собі петрогліфи та залишки мегалітичних конструкцій; ченці із монастиря-фортеці; а ще пірати й контрабандисти.

І ще одна локація туру, яка поки що менш відома широкому загалу – Клембівка. Це «вотчина» крафтярів Ямпільщини, а точніше майстринь-вишивальниць, які продовжують традиції попередніх поколінь і створюють вироби в автентичному крою з унікальними клембівськими орнаментами, мотиви яких, за словами місцевих, корінням сягають ще трипільської доби.

Отож, якщо хочете все це побачити на власні очі, реєструйтесь і знайомтеся з деталями поїздки тут: https://forms.gle/RodAsfUdQnSFvHkt8

Visited 14 times, 1 visit(s) today
Close Search Window