Автор Олег Верлан 17:11 Війна, Кримінал, Новини

Підозрюваному у поширенні кремлівських наративів священику УПЦ МП Євгенію Кошельнику з Вінниччини суд обрав запобіжний захід

У Калинівському райсуді розпочалось слухання справи настоятеля храму Покрова Пресвятої Богородиці Калинівського благочиння Вінницької єпархії УПЦ МП у с. Люлинці протоієрея Євгенія Кошельника. Священика підозрюють у тому, що він з 2014-го публічно виправдовував російську збройну агресію та очікував на прихід окупантів на Вінниччину.

У серпні NaПарижі писав про те, що 50-річному настоятелю храму УПЦ МП із села Люлинці на Вінниччині Євгенію Кошельнику оголосили підозру за вихваляння окупантів.

До речі, на єпархіальному сайті вказано, що храм розташовано на вулиці Комсомольській.

Як повідомляють у суді, 1 жовтня відбулося підготовче судове засідання. Наразі у суді вказують, що клірік через власний акаунт Telegram  поширював ворожу пропаганду 2024 року. Йому інкримінують правопорушення передбачене ч.2.3 ст 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Кошельнику обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці, до 29 листопада включно, без використання електронних засобів контролю. Суд також зобов’язав підозрюваного здати паспорт, паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дозволяють виїзд за межі України.

Visited 19 times, 1 visit(s) today
Close Search Window