Автор Олег Верлан 12:12 Війна, Новини, Україна

На Брянщині детонують боєприпаси на 67 арсеналі росіян

У ніч на 9 жовтня за 114 км від українського кордону у Брянській області пролунали потужні вибухи. Після цього почалась детонація. Подія сталась на 67 арсеналі ГРАУ (головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ), розташованому у місті Карачев. Російська влада намагається приховати факт ураження та розповсюдила інформацію про «НС місцевого масштабу», хоча містяни визнали, що сирени волали всю ніч. Остаточні наслідки враження будуть відомі згодом.

За словами керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка, на складі зберігалися боєприпаси, в тому числі з КНДР, також КАБи. Частково їх зберігали під відкритим небом.

У 17-тисячному містечку вибухи лунали всю ніч. Натомість у міноборони РФ заявили, що нібито збили над територією Брянської області 24 БпЛА. Російська влада традиційно приховує інцидент на складі ГРАУ. У зведенні МНС повідомили про «НП муніципального характеру через детонацію вибухонебезпечних предметів». Однак офіційно про атаку дронів на сховище боєприпасів ніхто не повідомив.

Ураження складу підтвердили у Генштабі ЗСУ.

Автор Telegram-каналу «Николаевский Ванек» повідомив, що по 67-му арсеналу ГРАУ відпрацював 14-й полк СБС (Сил безпілотних систем). Він додав, що «використана була невідома кількість бортів під кодовою назвою «Ванек».

Visited 14 times, 1 visit(s) today
Close Search Window