Автор Ігор Заіковатий 10:22 Конфлікти, Новини, Приватна думка

Вінницький журналіст після жартівливого сюжету у TikTok розповів про свої «зв’язки» з «мільйонеркою» з Хмельницької МСЕК

Вінницький журналіст Сергій Маламура ранком прокинувся «зіркою TikTok». Його жартівливе відео-мем на тему «мільйонерки» Тетяни Крупи з Хмельницької МСЕК та її «бідної» родини набрало мільйони переглядів. Ексклюзивно для NaПарижі він розповів про те, як виникла ідея сюжету та про свої «зв’язки» з підозрюваною.

«Монетки збирав, як багато хто, багато років у копилку. Правда, то не традиційна копилка, а проста пластикова банка навіть не пам’ятаю, від чого. Більшість того “скарбу” назбирала сестра ще коли в школу ходила років 15 тому, а я мало того, що поступово витягував звідти усі монети по гривні, то ще й тепер скористався цією банкою. Останнім часом нею підпирали двері на кухню. Подивися якось ввечері й думаю, що можна було б щось прикольне в ТікТок зняти. А тут ще й тема цікава появилася», – пояснив Сергій Маламура.

Нагадаємо, ДБР викрило керівницю Хмельницької МСЕК та її сина–посадовця на незаконному збагачені на мільйони доларів.

– Ти на дивані з монетками – це виклик підпільним мільйонерам? Що ти намагався сказати зберігачам такої кількості «кеша» у шухлядках?

– Насправді нічого особливого сказати нікому не хотів, тим більше підпільним мільйонерам. У них немає часу на ТіkТоk. Про мільйон переглядів, звичайно, подумати не міг, сподівався трохи розвеселити кількох підписників.

Увечері відео опублікував, а на ранок уже був шокований. Появилися сотні коментарів якраз із соціальним підтекстом, типу “отак простий народ живе, а інші жирують”, “ніякої відповідальності для них не буде”. Багато людей пишуть, що саме так вони щодня збирають останні гроші на хліб і так далі. Тому виклик підпільним мільйонерам скоріше кинули користувачі мережі, які коментують відео. Але сумніваюся, що вони ці коментарі прочитають.

– Чи стикався особисто з тим, що в МСЕК вимагають гроші «за інвалідність»?

– Особисто не стикався, бо не було потреби звертатися до них. Але від знайомих дуже багато про це чув. При чому за гроші купують не тільки фіктивну “інвалідність”, а й платити дуже часто доводиться за справжню.

– Чи був ти знайомий з Тетяною Крупою та її чоловіком, сином до того, як вони стали мегазірками?

– Знайомий з ними не був, але вже після того, як вони стали мегазірками, цікавився ними, бо робив новини. Знайшов у ютубі давній сюжет місцевого телеканалу. Там “стандартна” типова чиновниця. У стандартному “паркетному” інтерв’ю з папірця читає про роботу своєї МСЕК… Якось аж дивно, що в неї може бути така “хватка”.

– Скільки набрала твоя пародія на затриманих поважних людей, яких чомусь вже називають корупціонерами?

– Цього точно вже ніхто не підрахує, мабуть. У ТіkТоk майже мільйон і постійно збільшується. Там понад 50 тисяч “лайків”, до 3,5 тисяч коментарів. Але відео поширили багато людей і пабліків у Facebook та Instagram, Там тисячі поширень, тому порахувати перегляди нереально.

– Погроз на твою адресу поки не було, адже «люди при грошах» можуть зам’яти будь-яку гучну справу, одночасно вимагаючи сатисфакції від тих, хто кепкував з їхніх статків, затримання, псування чесного імені…

– Не думаю, що можуть бути погрози, бо їм зараз не до відосиків у мережі. Мабуть у цій історії для них є більш вагомі “суб’єкти” для сатисфакції і погроз. Якби це було якесь солідне журналістське розслідування, тоді можна було б чекати погроз. А на жарти і кепкування не ображаються.

Нагадаємо, 4 жовтня Державне бюро розслідувань повідомило про обшуки у кабінеті на приватній оселі очільниці Хмельницької МСЕК Т.Крупи. Кримінальне провадження стосується незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагалися уникнути військової служби.

У Тетяни Крупи в робочому кабінеті виявили $100 тис, підроблені медичні документи, списки ухилянтів із прізвищами і фіктивними діагнозами. Вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис, €300 тис, понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності.

Правоохоронці знайшли гроші у квартирі практично в кожному куточку – шафах, шухлядах, нішах.

Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

Також з’ясували, що родина чиновників володіє 30 об’єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові і Києві, дев’ятьма елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2.

За кордоном у їхній власності – нерухоме майно в Австрії, Іспанії і Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також накопичила майже $2,3 млн.

Тетяна Крупа є депутаткою Хмельницької обласної ради від партії «Слуга народу», членкиня однойменної депутатської фракції.

Її чоловік, Володимир Крупа, з 2001 року очолював Контрольно-ревізійне управління у Хмельницькій області (яке з часом трансформувалося у Держфініснпекцію, а потім у Держаудитслужбу). Залишив цей контролюючий орган навесні 2022 року. Двічі його звільняли з посади і двічі він поновлювався через суд.

Син Олександр Крупа – начальник Головного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області. У 2023 році на посаді він заробив 657 тис. 126 грн. У декларації за 2023 рік Олександра Крупи зазначено, що він та його члени сім’ї мають три квартири, 25 земельних ділянок, п’ять житлових будинків і два – недобудованих, чотири садових (дачних) будинки. У його власності чотири автомобілі: Volkswagen Touareg 2013 року, Audi Q7 2016 року, BMW X7 2022 року, Audi Q8 2021 року.

У статті також використані меми з мережі

Visited 78 times, 80 visit(s) today
Close Search Window