Автор Олег Верлан 10:13 Війна, Новини

У небі над Вінниччиною збили ворожі «Шахеди»

У ніч на 6 жовтня російські окупанти атакували Україну майже сотнею ударних безпілотників. Декілька груп «шахедів» були помічені над Вінниччиною. Причому як на півночі регіону поблизу Козятина, так і на півдні – неподалік Гайсина та Ладижина. За офіційною інформацією Повітряних Сил наші оборонці збивали дрони у небі над Вінницькою областю.

Атака БпЛА тривала з 19-ої години 5 жовтня по 7-у годину 6-го. Дрони запускались з південного (Приморсько-Ахтарськ на Кубані) і північного напрямку (Курськ, Орел).

За непідтвердженою інформацією, декілька дронів локаційно втрачено на Вінниччині.

Також моніторингові канали повідомляють про рух БпЛА у напрямку півночі області.

Як повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, у ніч на 6 жовтня російські окупанти атакували ударними БпЛА та ракетами різних типів. Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 90 засобів повітряного нападу противника:

– 2 балістичні ракети Іскандер-М;

– 1 крилату ракету Іскандер-К;

– 1 керовану авіаційну ракету Х-59/69;

– 87 БпЛА типу «шахед».

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито дві ракети та 56 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській та Харківській областях.

Локаційно втрачено у різних регіонах України 25 безпілотників (станом на 09.00), імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.

«Чотири БпЛА – в повітряному просторі України. Бойова робота триває!», – зазначають військові.

У Київській МВА повідомили, що всі російські БпЛА, які були виявлені в повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста, були знешкоджені. Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих.

Складнішою є ситуація в Одесі. Внаслідок влучання безпілотників була пошкоджена цивільна інфраструктура, зокрема складські приміщення та вантажні автомобілі. На місцях влучання спалахнули пожежі, які ліквідували вогнеборці. За словами очільника регіону Олега Кіпера, на жаль, під час атаки постраждав один чоловік, якого у важкому стані було госпіталізовано до медичного закладу.

Visited 248 times, 251 visit(s) today
Close Search Window