Автор Олеся Рудницька 09:45 Місто, Новини

У Вінниці висаджують сотні нових дерев на 20 вулицях

Цього тижня у Вінниці розпочали осінню кампанію з озеленення міста. Зокрема на вулицях Соборна, Замостянська, Порика, а також в сквері Пирогова та на Майдані Незалежності висаджували дерева. На деяких локаціях замість сакур, які не прижились.

Як повідомляє Департамент комунального господарства та благоустрою ВМР, триватиме висадка протягом жовтня – листопада, залежно від того як дозволятимуть погодні умови.

«Ми плануємо висадку протягом жовтня місяця, але якщо будуть затяжні дощі – продовжити цю роботу можна без проблем і в листопаді. Загалом посадка може проводитися до промерзання ґрунту, яке, зазвичай, відбувається в грудні», – розповідає директорка міського комунального підприємства МКП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш.

Загалом різними зеленими насадженнями оновлять близько 20 вулиць. Так, сакури, вербу, в’язи, клени (Файєрвью, Норвезький, Емеральд Куід, Дедорах, сріблястий), липи широколисті, платани та катальпи з’являться на Театральній, Соборній, Порика, Левка Лук’яненка, Пирогова, Київській, Магістратській, Замостянській, Грушевського, Брацлавській, Гоголя, Келецькій, Архітектора Артинова, а також на проспекті Космонавтів, Немирівському шосе, Хмельницькому шосе, проспекті Юності, на підходах до Центрального парку та центрального мосту, Майдані Незалежності тощо.

Як зазначає Тетяна Прибиш, при посадці дерев працівники дотримуються певних правил. Так, якщо дерево висаджується біля дороги, в посадковій лунці обов’язково змінюється ґрунт, також дерево обов’язково підв’язують спеціальними опорними кілками з затяжними ременями та підживлюють спеціальними укорінювачами.

Visited 38 times, 38 visit(s) today
Close Search Window