Автор Олег Верлан 13:42 Війна, Кримінал, Новини

У Вінниці СБУ затримала посадовця сервісного центру за підозрою в організації незаконного перетину кордону

Учора, 2 жовтня, у Вінниці співробітники СБУ затримали керівника Тульчинського територіального сервісного центру МВС Іллю Орочинського. Йому інкримінують правопорушення за ст.332 КК України.

Про це у соцмережах повідомив голова ГО «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас.

За його дописом затримання посадовця відбувалось під час отримання неправомірної вигоди за вирішення питання щодо незаконного перетину кордону. Підозрюваний перебуває в ІТТ. Слідчі дії тривають.

Власні джерела у силових структурах підтвердили NaПарижі інформацію щодо причини затримання посадовця.    

Нагадаємо, незаконне переправлення осіб через державний кордон України карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

У РСЦ ГСЦ МВС України також підтверджують факт.

«За сприяння керівництва регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях працівниками СУ ГУНП за оперативного супроводу ВУ ДВБ у Вінницькій області та УСБУ у Вінницькій області під час отримання грошових коштів було затримано керівника одного з сервісних центрів МВС Вінницької області.
Даний посадовець підозрюється в сприянні організації перетину через державний кордон України з прикордонної території Могилів-Подільського району Вінницької області до Республіки Молдова третій особі, в обхід офіційних пунктів пропуску.
Наголошуємо! Керівництво регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях категорично засуджує будь-які прояви корупції та незаконні дії працівників своїх підрозділів. Державний службовець, незалежно від займаної посади, має чітко дотримуватися норм та стандартів поведінки», – йдеться у повідомленні на запитання редакції.

P.S. Пресслужба Вінницької обласної прокуратури повідомляє, що про підозру оголошено керівнику одного із вінницьких територіальних сервісних центрів МВС в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Посадовець підозрюється у тому, що усвідомлюючи існування обмежень щодо виїзду за кордон громадян України призовного віку на період дії воєнного стану, діючи за попередньою змовою з невстановленими досудовим розслідуванням особами, з корисливих мотивів – з метою особистого збагачення, вирішив організовувати незаконне переправлення військовозобов’язаного через державний кордон України.

Деталі обговорював під час особистої зустрічі. Чоловік повідомив, що за 12 тис. євро він забезпечить переправлення через державний кордон поза офіційними пунктами пропуску.

Під час отримання обумовленої суми посадовця було затримано правоохоронцями.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання  підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Visited 299 times, 1 visit(s) today
Close Search Window