Автор Олеся Рудницька 09:36 Війна, Новини

У Вінниці прощаються з полеглим 29-річним сержантом Олексієм Скоковим

Під час виконання бойового завдання поблизу селища Райгородок Краматорського району 26 вересня загинув 29-річний військовий з Вінниці Олексій Скоков. Більшу частину свого дорослого життя він присвятив захисту Батьківщини.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Олексій Скоков народився 29 травня 1995 року на Луганщині у багатодітній сім’ї. Відтак, по завершенню школи відразу розпочав свій трудовий шлях. Він і привів юнака на Вінниччину, а згодом – у Вінницю. Тут разом із дружиною виховував донечку та плекав надії на краще майбутнє України.

З 2019 року Олексій воював у зоні АТО/ООС. Тож серед перших долучився до оборони країни від російського агресора з початком повномасштабного вторгнення. Сержант Олексій Скоков служив на посаді командира відділення охорони у 131 окремому розвідувальному батальйоні імені полковника Євгена Коновальця.

Його військові шляхи пролягали через Миколаївську, Херсонську та Донецьку області. Був нагороджений, зокрема відзнакою «Хрест Розвідника», медаллю «Незламним героям російсько-української війни».

«Саме заради цього й одягнув військовий однострій, уклавши контракт зі Збройними Силами, саме тому, не шкодуючи сил, боронив рідну землю від ворога, – розповідає дружина полеглого воїна Людмила. – Такі люди як Олексій зустрічаються вкрай рідко. Це підтвердять усі, хто його знали. Він був здатен віддати останнє, аби допомогти ближньому. Був батьком із великої літери для нашої дитини, гарним чоловіком для мене та люблячим сином для матері…»

Церемонія прощання з Олексієм Скоковим розпочнеться сьогодні о 12:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава!

Visited 17 times, 1 visit(s) today
Close Search Window