Автор Олег Верлан 10:31 Війна, Новини, Україна

Генштаб у зведенні не згадав про втрату Вугледара

Протягом останніх тижнів багато експертів вказували на надважку ситуацію у Вугледарі на заході Донеччини, а потім і можливість росіян оточити захисників у місті. Вчора, 1 жовтня стало відомо, що ворог з півдня, заходу та сходу затиснув наших бійців у центрі, а також про відхід оборонців за межі цього невеличкого містечка. Проте Генеральний штаб виключив зі зведення бої за Вугледар і його втрату.

Нагадаємо, бої за Вугледар тривали з 2022-го. Нашим оборонцям вдалось тоді навіть зупинити танкову навалу ворога.

Проте тепер росіяни застосували іншу тактику, і 1 жовтня проєкт Deepstate повідомив, що російська армія повністю окупувала місто. Вугледар нібито не має стратегічного значення, але звідти обстрілювались логістичні шляхи з Волновахи на окуповану частину Запорізької області.

Нагадаємо, через постійні обстріли у місті зруйновано більшість житлових багатоповерхівок, що ускладнило оборону.

У Вугледарі перебувають 107 людей, які категорично відмовилися виїжджати. До повномасштабного вторгнення там проживало 17,5 тисяч.

Учора ввечері військослужбовці 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців сказали Суспільному, що станом на вечір 1 жовтня окремі частини Вугледару перебувають під контролем Сил оборони, втім більша частина міста — під контролем росіян.

«Наказу про вихід з міста бригада не отримувала», — сказав співрозмовник.

Проти 72-ї окремої механізованої бригади там стоять щонайменше п’ять бригад армії РФ. Росіяни кинули на штурми міста свіжі та навчені підрозділи.

1 жовтня вдень начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив, що російські війська вже «майже в центрі міста».

Visited 9 times, 1 visit(s) today
Close Search Window