Автор Олег Верлан 10:17 Війна, Кримінал, Новини

У Вінниці затримали колаборантку з Херсонщини

Коли росіяни окупували лівобережжя Херсонщини, жінка погодилась впроваджувати кремлівські освітні стандарти у Білозерському районі, а після деокупації вирішила «залегти на дно» та обрала для цього Вінницю. На орендованій квартирі в обласному центрі її затримали та висунули підозру у колабораційній діяльності.    

Про це повідомляє пресслужба УСБУ у Вінницькій області.

За даними слідства, фігурантка добровільно вступила на «посаду» у школі, яку рашисти створили на базі захопленого ліцею в тимчасово окупованому районі Херсонщини.

«Колаборантка поширювала пропагандистські матеріали окупантів та впроваджувала стандарти освіти держави-агресора. Зокрема, вона забезпечувала перехід освітнього процесу учнів початкових класів за підручниками, завезеними з рф», – йдеться у повідомленні.

Після звільнення окупованих районів Херсонщини, колаборантка намагалася «залягти на дно», проте співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали в орендованій квартирі у Вінниці.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

До підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зловмисниці загрожує до трьох років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій та Чернівецькій областях за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Visited 81 times, 1 visit(s) today
Close Search Window