Автор Олег Верлан 10:36 Війна, Новини

У небі над Вінниччиною захисники збивали ворожі «Шахеди»

Минулої ночі росіяни спрямували ударні безпідотники різними напрямками у декілька регіонів. Влучна робота сил ППО спостерігалась зокрема на Вінниччині, де оборонці збили БпЛА.

Загалом ворог запустив 73 ударних БПлА типу «Shahed» із районів Курська, Приморсько-Ахтарська, а також з майданчиків у місті Орел та мис Чауда. Також з Криму фіксувались пуски двох балістичних ракет «Іскандер-М», а з окупованої частини Запоріжжі – двох керованих авіаційних ракет Х-59/69.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, атака тривала з 19 години 28 вересня по 8 годину 29 вересня. За цей час радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 77-ми засобів повітряного нападу противника:

«Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України», – йдеться у повідомленні.

В результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. Один безпілотник полетів у напрямку РФ, ще три – локаційно втрачено на території України.

У Вінницькій ОВА традиційно не коментують відбиття атаки та наслідки.

За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, внаслідок ворожого обстрілу у Білгород-Дністровському районі відбулося займання та часткове руйнування бази відпочинку. Також вигоріли дві поруч припарковані легкові автівки. Пожежа була оперативно ліквідована на загальній площі 600 метрів квадратних. Загиблих та постраждалих, на щастя, немає.

У Києві зафіксоване падіння уламків в Оболонському районі. Влучань не бул.

Також окупанти двічі атакували Суми, під удар потрапив медичний заклад та житловий сектор. Відомо про шістьох загиблих.

За даними глави МВС Ігоря Клименка, внаслідок першого обстрілу загинула одна людина, було зруйновано перекриття декількох поверхів лікарні, розпочалася евакуація пацієнтів та персоналу.

«Для допомоги людям на місце обстрілу прибули рятувальники та поліцейські. Тоді ж, під час евакуації хворих, ворог знову наніс удар. Станом на зараз відомо про 6 загиблих, серед яких поліцейський. Ще одного поліцейського поранено», – додав Клименко.

Visited 77 times, 77 visit(s) today
Close Search Window