Автор Олеся Рудницька 09:48 Війна, Новини

Вінничани проводжають в останню путь 24-річного земляка Ярослава Веслополова

Сьогодні, 28 вересня, Вінниця в останній путь проводжає 24-річного Ярослава Веслополова. Повномасштабне вторгнення спіткало його під час проходження строкового військового вишколу. По його завершенні, вінничанин продовжив службу у званні старшого солдата в Національній Гвардії за контрактом. Життя воїна обірвалося 23 вересня під час бою поблизу села Миролюбівка Покровського району Донецької області.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Народився Ярослав Веслополов 2 серпня 2000 року у селі Потуш Вінницького району у великій родині, в якій став сьомою дитиною. Тож із малечку звик у всьому допомагати батькам. Після завершення Сутисківської школи-інтернату вивчився на тракториста. А з досягненням призовного віку, мобілізувався для проходження військової служби. Вже у час повномасштабної війни зустрів своє кохання та створив сім’ю.

З цього літа Ярослав воював у лавах 14-ї бригади оперативного призначення «Червона Калина». У роті ударних безпілотних авіаційних комплексів працював із FPV-дронами, які використовують для скидів боєприпасів на позиції ворога.

«Ярослав під час військової служби захопився спортом. Займався бойовим самбо, отримав чимало нагород на змаганнях. Крім того, брав участь у благодійних забігах, які організовували для збору коштів на підтримку дітей з інвалідністю. Взагалі був дуже доброю та чуйною людиною. Якщо просили – віддавав останнє, – розповідає дружина полеглого воїна Ольга. – А ще любив народну українську пісню, захоплювався історією. Мріяв про сина, якого хотів назвати Святославом, щоб продовжити, так би мовити, нашу сімейну традицію славних імен княжої доби Київської Русі».

Церемонія прощання із Ярославом Веслополовим розпочнеться сьогодні о 10:00 в стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Чин поховання воїна відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Visited 47 times, 47 visit(s) today
Close Search Window