Автор Макс Мельник 15:55 Кримінал, Новини

У Вінниці судитимуть держреєстратора, який переоформив міську землю на приватну компанію

До Вінницького міськсуду скеровано обвинувальний акт стосовно місцевого держреєстратора. Чудово розуміючи наслідки, посадовець пішов на злочин і перереєстрував на ТОВ дві земельні ділянки в обласному центрі. Спочатку майно через суд повернули у комунальну власність, а тепер дійшла черга особи, яка провернула аферу.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, посадова особа обвинувачується у зловживанні своїми повноваженнями для отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Здійснюючи професійну діяльність державного реєстратора – діючи від імені держави, він усвідомлював, що йде на злочин, коли бачив підроблені рішення міськради, які йому надав директор приватної фірми. Однак, обвинувачений прийняв рішення про реєстрацію права власності на цю компанію. Через це ділянки вартістю 1, 8 млн. грн вибули з володіння територіальної громади м. Вінниці.

За втручання прокуратури зазначені земельні ділянки повернуто у комунальну власність. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Visited 42 times, 42 visit(s) today
Close Search Window