Автор Олеся Рудницька 15:26 Війна, Новини

На Вінниччині облрада вирішила надати мобілізованим грошову допомогу у розмірі 10 тисяч гривень

На черговій сесії Вінницької облради 27 вересня депутати підтримали внесення змін до обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць на 2022-2026 роки.

На реалізацію заходів програми у першому півріччі 2024 року з обласного бюджету передбачено 73,8 тис. грн, фактично профінансовано та використано – 41,4 тис. грн.

«На сесії обласної ради 30 червня 2023 року обласній військовій адміністрації було рекомендовано внести зміни до Програми, доповнивши перелік заходів. А саме: надання щорічної матеріальної допомоги на придбання шкільного обладнання для дітей загиблих військових та забезпечення дітям загиблих захисників безплатно відвідувати гуртки й секції, дитячі музичні, художні, спортивні школи і клуби, школи мистецтв. Однак ці пропозиції обласна військова адміністрація не врахувала», – зауважив заступник голови ради Ігор Івасюк.

Голова облради Вячеслав Соколовий запропонував доповнити програму заходами для підтримки мобілізованих жителів Вінниччини та дітей загиблих військовослужбовців:

1. Надання одноразової грошової допомоги у розмірі 10 000 грн мобілізованим жителям Вінницької області, які призвані на військову службу до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією росії;

2. Компенсація за піднайом житла сім`ям мобілізованих осіб, жителів Вінницької області, які призвані на військову службу до Збройних Сил України у зв’язку з військовою агресією росії;

3. Надання щорічної матеріальної допомоги на придбання шкільного приладдя дітям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України;

4. Забезпечення надання безкоштовних послуг з виховання та навчання дітей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України у будинках культури, дитячих музичних, художніх, спортивних школах і клубах, школах мистецтв.

«Ми з депутатами проаналізували програму – вона потребує змін. Тож в мене є пропозиція – внести доповнення до цієї програми. Доручаю профільній комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів опрацювати озвучені пропозиції та підготувати відповідний пакет документів для розгляду на черговій сесії», – наголосив Вячеслав Соколовий. 

Visited 31 times, 31 visit(s) today
Close Search Window